Emma Amerikan bulldog & Pepe Briard ikuistetaan posliinilaatalle. Taiteilijana Tiia. Työ alkaa valokuvien käsittelynä oikean kokoisiksi. Kuva jäljennetään laatalle. Ja tämä on ainut ns. jäljennös mitä posliinimaalauksessa tehdään. Maalauksen "eläväksi" saaminen vaatii sitten  maalarilta kolmiulotteisuuden hallintaa ja värioppia. Olen monesti kuullut sanottavan että posliinimaalaus on jäljentämistä . Tässä osiossa näytän miten työ edistyy alusta loppuun. Ja jokainen voi päättää sen jälkeen miksikä posliinimaalausta nimittää . Mona Lisankin pystyy kopioimaan koneella, mutta posliinimaalaamalla työ voi muuttuakin aivan eri näköseksi. Kukankin osaa piirtää melkeinpä jokainen, mutta saada kukka eläväksi ja koliulotteiseksi onkin asia erikseen. Joskus alkuperäinen kuva jää kakkoseksi kun ammattitaitoinen maalari maalaa sen posliiniin. Ja en suinkaan puhu itsestäni.

Posliinimaalaus opettajanani on toiminut vuodesta 1999 Maija-Liisa Luopajärvi. Hänen uskomattomien töiden edessä tukkiintuu jopa minunkin suu. Alaleuka tipahtaa betonilattiaan. ;)

1230798.jpg

Tässä Emman kuva tulostettu mustavalkosena.  Laatta ja jäljennystikku,en tiedä oikeaa nimitystä.

1230803.jpg

Emma piirretty kalkkeeripaperin läpi posliinilaatalle. Ja sitten alkaa maalaaminen. Josta tulee joka torstai ilta juttua lisää.

1258684.jpg

Emman aloitin 31.1.08 ekaan polttoon väreinä käytin Sebian ruskeaa, Gelbraun:a, tumman harmaata, mustaa, pinkkiä. On tää vain niin hauskaa tää koirien maalaus. ;)

1274982.jpg

Emma sai tänään  ylleen lisää värejä harmaata , mustaa ja menee nyt toiseen polttoon.

1295017.jpg

Menossa viimeiseen polttoon, laitoin taustan chamoisilla ja ruskeella + vähän sepian vihreetä ja hiukan korostin karvan väriä.

 

1230815.jpg

Tässä Pepe ja sama alotus, tässä onkin enemmän haastetta, koska olen maalannut vähempi karvaisia bulleja ja nyt on vuorossa tälläinen "tukkataika". Saada karva  mustaksi ja liikkuvan luonnolliseksi niin let´s see what happen.

1230830.jpg

Valotus hieman takapainotteinen, mutta eiköhän tästä selvän saa. Torstaina laitan lisää kuvia kuinka homma edistyy. Ja laatat menee (hope so) ekaan polttoon.

1235476.jpg

Pepe sai pintaansa copenhagen sinistä ja mustaa posliiniväriä sekoitettuna amerikanöljyyn.ekaan polttoon tehdään vähän niinkuin raakamaalaus. Mutta kuitenkin mukaillen ääriviivoja ja valoa ja varjoja. Siksi käytettiin sinistä väriä, että saadaan sillä vaaleampi efekti mustaan nähden. Ensimmäinen työ eläimestä, jolle ei tarvinnu maalata silmiä, mutta ensimmäinen pitkäkarvainen. Huh huh hikeä pukkaa.

1258687.jpg

Pepe sai 31.1.08 mustan , tumman harmaan värin päälleen seuraavaan polttoon.Sain peitettyä sinisiä kohtia ja näin karva sai valoja ja varjoja...ei tää niin vaikeeta ookkaan tehdä karvarotuja. ;)

1274991.jpg

Pepe taulu tänään kolmanteen polttoon menossa. Lisäilin harmaata ja mustaa väriä. Ensi kerralla laitan taustavärin, alaosaan vähän nurmen tapasta ja yläosaan jotain vaaleansinistä taivasta.

1295006.jpg

Pepe sai hiekka/nurmikentän tassujensa alle ja sinisen taivaan. Seuraava matka alkaa ensi viikolla uunin jälkeen appiukon autotalliin...kehystykseen. Siitä kuvia ensi viikolla.

 

Maalaukset edistyy taas ensi torstaina. Joten pysykää kanavalla ;)