Nyt kun on sitten alkuun päästy tämän leivonta innostuksen myötä, kukaan ei enää säästy tuttavapiirissä syntymäpäiväkakuilta. Sitten vielä kun olen saanut työkaverikseni marsipaanitaiturin, joka on ihan satasella mukana - niin mitäs siinä antaa palaa. Kakkujen maailma, täältä tullaan.

Kiitos kaikille jotka päivittelevät blogeihinsa kakkutuotoksiaan kuvien ja ohjeiden kera. Niin syntyi tämäkin mieheni syntymäpäiväkakku tänään- selailemalla blogeja.

1277386.jpg

Marsipaani koristeet on tehnyt Mari  kiitos siitä hänelle. Rengas kuvaa naisten näkemystä mönkijä Dinlin renkaista (mieheni Esa hervoton mönkijä/kelkka fani) , alla marsipaani ja päällä hopeatoffeeta...Mari sä oot virtuoosi. Muttereita on aina ja iänkaikkisesti kateissa ja tallin lattialla, siksi ne päätyivät myös hopeatoffeen muodossa kakkuun. Ja tässä kakkuun käytetyt aineet:

1277385.jpg

Pohja: 6 munan kakkupohja, paistettu jalkapallovuoassa (tilattu UllanUnelmasta)

Täyte:

n.2l "villivadelmia"

½dl tomusokeria

2 liivatetta

2dl kermaa vaahtona

Soseutin vadelmat ja lisäsin joukkoon tomusokerin. Liivatteet ensin kylmään veteen pehmenemään, puristelin kuivaksi, tilkka kuumaa vettä ja sekoitin. Nauhamaisesti vadelmien sekaan. Vaahdotettu kerma nostelemalla joukkoon. Ja ei muuta kuin kakun väliin. Vuorasin vuoan kelmulla ja täytteet lisäsin vuorotellen kakkupohjien (3 osaan ) kanssa. Laitoin päiväksi jääkaappiin. Ja nyt illalla kumosin kakun lautaselle ja tein marsipaanista "peiton". Hmn...eka kokeilu ....ehkä meni vähän ruttuseksi, mutta eka kerta  on eka kerta ;).

1277390.jpg

Aivan yhtä hirveä luonnossa, kun kuvassakin ;(

1277396.jpg

Noi sivuheinät peittää marsipaaniin tulleita reikiä :)

Kakun sielun elämästä tulee kuvia huomenna, kun se korkataan!